Yeşil Zeytinli Baharatlı Tavuk
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı dilim yeşil zeytin
sıvıyağ
pul biber
tuz
karabiber
kekik
kaşar rendesi
Yapılışı:
- Tavukları şeritler halinde doğrayın.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, doğranmış biberlerle birlikte sıvıyağda biraz kavurun. (Biberler ve soğanları tam pişirmeyin.)
- Daha sonra tavukları ekleyin. Yağda biraz kavurduktan sonra baharatlarını da ilave edip tavanızın ağzını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
- En son zeytinleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Yemeğiniz hazır olduktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
- Makarna ya da pilavla servis yapabilirsiniz..
Afiyet olsun!!
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment