Yeşil Zeytinli Baharatlı Tavuk


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı dilim yeşil zeytin
sıvıyağ
pul biber
tuz
karabiber
kekik
kaşar rendesi







Yapılışı:

- Tavukları şeritler halinde doğrayın.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, doğranmış biberlerle birlikte sıvıyağda biraz kavurun. (Biberler ve soğanları tam pişirmeyin.)
- Daha sonra tavukları ekleyin. Yağda biraz kavurduktan sonra baharatlarını da ilave edip tavanızın ağzını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
- En son zeytinleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Yemeğiniz hazır olduktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
- Makarna ya da pilavla servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun!!

0 comments:

About

Search This Blog