Tavuklama


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 adet bazlama
soğan
biber
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
kornişon
rende kaşar





Yapılışı:

- Tavukları küp küp doğrayın.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi yağda biraz kavurun.
- Üzerine tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Pişmeye yakın tuzu ve baharatlarını da ekleyin.
- Bazlamayı ikiye bölüp, her bir parçayı enlemesine ortadan kesin. Kestiğiniz parçanın arasına yaptığınız tavuk soteden biraz koyup, rendelenmiş kaşar ekleyip bazlamayı kapatın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
- Hazırlamış olduğunuz bazlamayı arkalı önlü tavada ısıtın.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ben kornişon ve közlenmiş biber kullandım.

0 comments:

About

Search This Blog