Tavuklama
Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
2 adet bazlama
soğan
biber
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
kornişon
rende kaşar
Yapılışı:
- Tavukları küp küp doğrayın.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi yağda biraz kavurun.
- Üzerine tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Pişmeye yakın tuzu ve baharatlarını da ekleyin.
- Bazlamayı ikiye bölüp, her bir parçayı enlemesine ortadan kesin. Kestiğiniz parçanın arasına yaptığınız tavuk soteden biraz koyup, rendelenmiş kaşar ekleyip bazlamayı kapatın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
- Hazırlamış olduğunuz bazlamayı arkalı önlü tavada ısıtın.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ben kornişon ve közlenmiş biber kullandım.
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment