
Malzemeler:
5 Çorba kaşığı yoğurt
2,5 Çorba kaşığı un
3/4 Çay bardağı şehriye ya da pirinç
1 yumurta
su
tuz
nane
Yapılışı:
- Yoğurt, un ve yumurtayı koyu bir sıvı olana kadar karıştırınız.
- Ayrı bir tencerede şehriyeleri ya da pirinci pişene kadar haşlayınız.
- Yoğurt, un ve yumurta karışımının üstüne 5 su bardağı su ekleyiniz. Gerek görürseniz suyun miktarını arttırınız.
- Kaynayana kadar karıştırdıktan sonra haşlanmış pirinçleri ya da şehriyeleri ekleyip, ateşin altını kısınız.
- 10 dakka kendi kendine kaynadıktan sonra üzerine nane yakabilir ya da naneyi içine direk ekleyebilirsiniz. (Tuzunu yemeği ateşten aldıktan sonra ekleyiniz.)
Afiyet olsun!
0 comments:
Post a Comment