Pratik Yoğurtlu Çorba (Yayla)
Malzemeler:
5 Çorba kaşığı yoğurt
2,5 Çorba kaşığı un
3/4 Çay bardağı şehriye ya da pirinç
1 yumurta
su
tuz
nane
Yapılışı:
- Yoğurt, un ve yumurtayı koyu bir sıvı olana kadar karıştırınız.
- Ayrı bir tencerede şehriyeleri ya da pirinci pişene kadar haşlayınız.
- Yoğurt, un ve yumurta karışımının üstüne 5 su bardağı su ekleyiniz. Gerek görürseniz suyun miktarını arttırınız.
- Kaynayana kadar karıştırdıktan sonra haşlanmış pirinçleri ya da şehriyeleri ekleyip, ateşin altını kısınız.
- 10 dakka kendi kendine kaynadıktan sonra üzerine nane yakabilir ya da naneyi içine direk ekleyebilirsiniz. (Tuzunu yemeği ateşten aldıktan sonra ekleyiniz.)
Afiyet olsun!
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment