İrmik Helvası
Malzemeler:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
sıvı yağ ya da tereyağ
yarım çay bardağı fıstık (miktarı isteğinize bağlı)
Yapılışı:
- Fıstıkları ve irmiği aynı anda yağda kavurun.
- İyice sarardıktan sonra üzerine şekeri ekleyip yavaş yavaş sütü ve suyu dökün.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp kapağını kapatın.
- Pişip pişmediğini sürekli kontrol edin. Piştikten sonra demlenmesi için tencerenin üstüne bir bez serip yarım saat bırakabilirsiniz. En son üzerini çekilmiş fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment