Borcam Böreği


Malzemeler:
3 adet yufka
bir miktar beyaz peynir
bir kaç sap maydanoz
bir miktar tel peynir
kırmızı biber (isteğe bağlı)
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
yarım bardak sıvı yağ
2 çay kaşığı susam ve çörek otu

Yapılışı:
Önce yumurta yoğurt ve sıvı yağı bir yerde çırpın. İç malzemesi için de beyaz peyniri çatalla ezip, içine maydanoz ve kırmızı biber ekleyin. Daha sonra 1 adet yufkayı, borcama, kenarlarından sarkacak biçimde yerleştirin. Üstüne karışımdan, ıslanacak şekilde dökün ve kaşıkla dağıtın. Sonra üzerine yaptığınız karışımdan serpin ve biraz da tel peynir koyun. 2. yufkayı da elinizle bir kaç parçaya bölerek, malzemelerin üstüne yayın. Onu da yaptığınız sıvı karışımla iyice ıslatın. Önceki adımda yaptığınız işlemleri yufka bitene kadar tekrarlayın. En son, yufkanın borcamın dışında kalan kenarlarını bohça gibi kapatın ve üstüne kalan sıvı karışımdan döküp , her yerine dağıtın. Fırına vermeden önce de üzerine susam ve çörekotu serpiştirin ve 170 derece fırında pişirin. Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog