Köfte ve Patates Topları



Malzemeler:

350 gr kıyma
1/3 bayat ekmek içi
1 adet haşlanmış patates
1 soğan rendesi
2 diş sarımsak rendesi
kimyon, karabiber, kırmızı biber ve tuz
1 adet yumurta




Yapılışı:

Kıymaya yumurta, ekmek, haşlanmış patates, soğan, sarımsak ve baharatları ekleyip yoğurun. Yoğurma işlemi bitip, yaptığınız harç iyice kıvama geldikten sonra, içinden parçalar kopararak elinizde istediğiniz gibi şekil verin. Daha sonra tavada ağır ateşte iyice kızartın.
NOT: eğer kızgın ateşe birden atıp kızartırsanız köftelerinizin içi pişmeyebilir. Bu yüzden kısık ateşte ağzı kapalı, her tarafını çevirerek pişirmenizi öneririm.
Afiyet olsun!



Patates Topları:

Malzemeler:

5 adet orta boy patates
2/3 çorba kaşığı tereyağı
tel peynir ya da kaşar peyniri
tuz

Yapılışı:

Patatesleri haşladıktan sonra bir kabın içinde hepsini çatalın tersiyle iyice ezin. Daha sonra içine tereyağını , tel peyniri ve tuzunu koyun. Ezme ve karıştırma işlemine devam edin. Zaten patatesin sıcaklığıyla tereyağ ve peynir eriyecektir. Krema kıvamına geldiğinde elinizde top yapın ve evinizde hangi malzemeler varsa (havuç, yeşil soğan, maydanoz..vs) onlara bulayın..
(Ben bu tarife diğer yemek bloglarında sürekli rastlıyordum fakat birazcık değiştirerek yapmayı denedim)
Afiyet olsun!


Yaptığınız yemeği yukarıda görünen ilk resimdeki gibi sos ile servis etmek isterseniz...

Patateslerin üzerindeki sos için:

4 kaşık yoğurt,1 diş sarımsak, kekik, nane ve kırmızı biberi bir kapta karıştırıp topların üzerine servis edebilirsiniz.

Köftelerin üzerindeki domates sosu için:

2 adet küp küp doğranmış domates, 1 diş dilimlenmiş sarımsak ve 1 çay kaşığı sirkeyi (isteğe bağlı) 2 çorba kaşığı sıvı yağın içinde iyice pişirip köftelerinizin üzerine servis edebilirsiniz..






0 comments:

About

Search This Blog