Ev Tantunisi
Malzemeler: (4 kişilik)
300 gr yağsız dana eti
3 adet yeşil biber
2 adet doğranmış domates
kimyon, kırmızı biber, kara biber, tuz
sıvı yağ
Yapılışı:
Önce etleri bıçakla yapabildiğiniz en küçük şekliyle doğrayınız. Bir tencerenin içinde, içine hiç birşey ilave etmeden, kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişiriniz. Ortalama 20 - 25 dk sonra etler pişmiş olacaktır. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı kadar yağ ekleyip, etlerle birlikte soğanları kavurunuz. İşlem bitince içine biberleri, domatesleri ve baharatları ilave ediniz. (Baharatı ne kadar bol olursa, tadı o kadar güzel olur.) Hepsini birlikte pişirmeye devam ediniz. Piştikten sonra yaptığınız karışımı lavaş ya da evinizde yapacağınız krep hamurlarına sarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment