Ev Tantunisi



Malzemeler: (4 kişilik)

300 gr yağsız dana eti
3 adet yeşil biber
2 adet doğranmış domates
kimyon, kırmızı biber, kara biber, tuz
sıvı yağ


Yapılışı:

Önce etleri bıçakla yapabildiğiniz en küçük şekliyle doğrayınız. Bir tencerenin içinde, içine hiç birşey ilave etmeden, kısık ateşte kapağı kapalı bir biçimde pişiriniz. Ortalama 20 - 25 dk sonra etler pişmiş olacaktır. Daha sonra içine 1 çorba kaşığı kadar yağ ekleyip, etlerle birlikte soğanları kavurunuz. İşlem bitince içine biberleri, domatesleri ve baharatları ilave ediniz. (Baharatı ne kadar bol olursa, tadı o kadar güzel olur.) Hepsini birlikte pişirmeye devam ediniz. Piştikten sonra yaptığınız karışımı lavaş ya da evinizde yapacağınız krep hamurlarına sarıp servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog