PATLICAN SALATASI
Malzemeler:
4 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy domates
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
tuz
limon
sirke
nane
Yapılışı:
Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden bıçakla çizip 200 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika közleyin. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup limonla ovun. Daha sonra çatal ya da bıçakla, patlıcanları parçalara ayırın. Bir tarafta da domatesleri, soğanı ve biberi dilediğiniz gibi doğrayıp patlıcanın içine karıştırın. En son nane, sirke , zeytinyağı ve tuzunu da ekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment