Karnıyarık


Malzemeler:

300 gr kıyma
2 adet domates
Biber
Kuru soğan
Sarımsak
5-6 adet patlıcan
sıvıyağ


Yapılışı:

Patlıcanları alacalı doğrayıp ortasına yukarıdan aşağıya doğru bir çizik atın. Daha sonra sıvıyağda tüm patlıcanları arkalı önlü kızartın. Bir taraftan da soğanları biberleri ve domatesin birini doğrayıp ocakta iyice kavurduktan sonra kıymayı da ekleyip hepsini pişirin. Kızarttığınız patlıcanların içine yaptığınız kıymalı harçlardan koyup, üzerlerini kalan domates ve biberlerle süsleyin. Patlıcanları fırın tepsisine ya da borcama dizip, 1 kaşık salçayı ayrı bir yerde suyla karıştırıp borcama , patlıcanların üzerini geçmeyecek şekilde koyun ve 180 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog