Malzemeler:
Biber salçası
Salça
Kuru soğan
Taze soğan
Kırmızı biber
Köftelik bulgur
Sıcak su
Tuz
Sumak
Maydonoz
Patates
Limon
Yapılışı:
1 adet orta boy patatesi haşlayıp rendeleyin, ya da bir çatal yardımıyla iyice ezin. Diğer taraftan 1 su bardağı köftelik bulguru sıcak su ile yıkayıp suyunu süzdükten sonra dinlenmeye bırakın. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp yağda kavurun. Kavurduğunuz soğanların üstüne 1 çorba kaşığı biber salçası ve 1 çorba kaşığı domates salçasını ekleyin. Üzerine 1 çay bardağı su ilave edip 2-3 dakika pişirin. Pişirdiğininz bu karışımı ve patatesleri bulgurun üzerine ilave edin. (Patatesler sıcakken koymanız daha iyi olur). Tuz, limon ve istediğiniz baharatları ekledikten sonra tüm bu malzemeleri kaşık yoluyla karıştırıp 15 dk bekleyin. Karışım demini aldıktan sonra yeşil soğanları da ekleyip elinizle iyice yoğurup şekil verin. Limon ya da nar ekşisi ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment