FESLEĞENLİ BİFTEK


Malzemeler:

Dilediğiniz miktarda dana biftek (Yemeği kaç kişilik yapacaksanız...)
Bir kaç tane patates
Salça
Su
Sıvı yağ
Fesleğen
Soya sosu
Birkaç diş sarımsak

Yapılışı:

İlk önce hafif yağda önce sarımsakları, sonra da biftekleri iki taraflı kızartın. Daha sonra halka şeklinde doğradığınız patatesleri de içine ekleyip bifteklerle birlikte kızarmaya bırakın. Ayrı bir kaseye 1 çorba kaşığı salça , bir tatlı kaşığı fesleğen ve bir miktar su ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı bifteklerin üzerine gezdirin. Ben tuz yerine pişirme esnasında etlerin üzerine soya sosu gezdirdim fakat dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz. (Pişirme sırasında karışımı iyice çekerse, üzerine sık sık su ekleyerek etlerin yanmasını önlemiş olursunuz.) Patatesleriniz iyice piştiğinde yemeğiniz hazır demektir. Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog