Çilekli - Kremalı Pasta



Pandispanya için:

3 yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bardağından az yoğurt
1 su bardağı kek un
yarım su bardağı sıvıyağ

Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılmaya devam edilir (Un elenerek konulacak). 170 derece 20-25 dk yuvarlak bir kalıpta pişiriniz.

Krem şanti için:

2 paket krem şanti
2 su bard. süt
2 kaşık kakao
1 paket bisküvi (çeşidi size kalmış)

Krem şanti 2 bardak sütle 5 dk boyunca çırpılarak oluşturulur. Pandispanya piştikten ve soğuduktan sonra ortadan kesilir ve içine yeterli miktarda krem şanti sürülür. Daha sonra arasına doğranmış çilek de koyulup diğer kat üstüne kapatılır. Beyaz krem şanti pandispanyanın üstüne de tamamen yedirilir. Fakat benim pandispanyam çok kabarmadığı için, pastayı yükseltmek adına; krem şantinin yarısını ayırdıktan sonra kakao ekleyip kakaolu krem şanti elde ettim ve bisküvi kırıntılarıyla karıştırdım. Yoğun bir harç elde etmiş oldum ve bunu pandispanyanın üstüne yaydım. Görüntünün güzel olması için pastanın kenarlarına doğranmış çilek dizdim ve pastanın çevresini krema pompası ile süsledim. Süslemek için diğer malzemelerin seçimi size bağlı. Ben pastanın geri kalan bölümünü (yani ortadaki çemberi) karamel ve çikolata sos ile süsleyip, tam ortasına da doğranmış antep fıstıkları koydum. Tadı umduğumdan da güzel oldu. Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog