KURU FASÜLYE
Malzemeler:
1 kg kuru fasülye
1 adet kuru soğan
salça
biber salçası
kıyma ya da et
sıcak su
tuz
Yapılışı:
Fasülyeleri geceden ıslatın. Düdüklü tencerenin içinde soğan ve kıymaları kavurun. İsterseniz etle de yapabilirsiniz. Yarım yemek kaşığı salça, yarım yemek kaşığı da biber salçası ekleyin. Daha sonra 1 gece önceden ıslattığınız fasülyeleri üzerine ekleyip, fasülyelerin biraz üstüne çıkacak şekilde su koyun. Tuzunu da ekleyip düdüklünün ağzını kapatın. 30-40 dakika kadar orta ateşte pişirin.
Afiyet olsun!
Category
- Ana Yemekler (9)
- Aperatifler (2)
- asya yemekleri (2)
- balık (1)
- Çorbalar (2)
- Dünya Mutfağı (1)
- Hamurişi (2)
- Kekler (4)
- kurabiyeler (2)
- Makarnalar (1)
- mikrodalga (1)
- Pastalar (1)
- Salatalar (4)
- Tatlılar (2)
- Tavuk Yemekleri (1)
0 comments:
Post a Comment