Açma



Malzemeler:

3 su bard. un
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
yarım su bard. sıvı yağ
1 adet kuru maya
1 su bard. yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Un ve toz mayayı birbirine karıştırıp, diğer malzemeleri de ekledikten sonra karışımı yoğurun. Hamuru mayalanması için 40-45dk dinlendirin. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp merdane ile açın. 2 adet açılmış hamuru üst üste koyup içine dilediğiniz malzemeyi ekleyin. Rulo şeklinde sarın ve rulo olan hamurunuzu ters taraflara doğru birkaç kez çevirip iki ucunu da birleştirin. Hamurları tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 20-25 dk kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun!

0 comments:

About

Search This Blog