Domates Çorbası





Malzemeler:

2-3 adet rendelenmiş domates
2 yemek kaşığı salça
sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 litre su


Yapılışı:

Sıvıyağın içinde unu sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra salça ve domatesleri ekleyip tuzunu da koyduktan sonra suyunu koyun. Kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Dilerseniz en son blendrdan geçirin. Rendelenmiş kaşarla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun!
Read more »

KURU FASÜLYE





Malzemeler:

1 kg kuru fasülye
1 adet kuru soğan
salça
biber salçası
kıyma ya da et
sıcak su
tuz


Yapılışı:

Fasülyeleri geceden ıslatın. Düdüklü tencerenin içinde soğan ve kıymaları kavurun. İsterseniz etle de yapabilirsiniz. Yarım yemek kaşığı salça, yarım yemek kaşığı da biber salçası ekleyin. Daha sonra 1 gece önceden ıslattığınız fasülyeleri üzerine ekleyip, fasülyelerin biraz üstüne çıkacak şekilde su koyun. Tuzunu da ekleyip düdüklünün ağzını kapatın. 30-40 dakika kadar orta ateşte pişirin.

Afiyet olsun!
Read more »

About

Search This Blog