Çilekli - Kremalı Pasta



Pandispanya için:

3 yumurta
1 su bardağından az şeker
1 su bardağından az yoğurt
1 su bardağı kek un
yarım su bardağı sıvıyağ

Yumurta ve şeker iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemeler de eklenir ve karıştırılmaya devam edilir (Un elenerek konulacak). 170 derece 20-25 dk yuvarlak bir kalıpta pişiriniz.

Krem şanti için:

2 paket krem şanti
2 su bard. süt
2 kaşık kakao
1 paket bisküvi (çeşidi size kalmış)

Krem şanti 2 bardak sütle 5 dk boyunca çırpılarak oluşturulur. Pandispanya piştikten ve soğuduktan sonra ortadan kesilir ve içine yeterli miktarda krem şanti sürülür. Daha sonra arasına doğranmış çilek de koyulup diğer kat üstüne kapatılır. Beyaz krem şanti pandispanyanın üstüne de tamamen yedirilir. Fakat benim pandispanyam çok kabarmadığı için, pastayı yükseltmek adına; krem şantinin yarısını ayırdıktan sonra kakao ekleyip kakaolu krem şanti elde ettim ve bisküvi kırıntılarıyla karıştırdım. Yoğun bir harç elde etmiş oldum ve bunu pandispanyanın üstüne yaydım. Görüntünün güzel olması için pastanın kenarlarına doğranmış çilek dizdim ve pastanın çevresini krema pompası ile süsledim. Süslemek için diğer malzemelerin seçimi size bağlı. Ben pastanın geri kalan bölümünü (yani ortadaki çemberi) karamel ve çikolata sos ile süsleyip, tam ortasına da doğranmış antep fıstıkları koydum. Tadı umduğumdan da güzel oldu. Afiyet olsun!
Read more »

Açma



Malzemeler:

3 su bard. un
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
yarım su bard. sıvı yağ
1 adet kuru maya
1 su bard. yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker


Yapılışı:

Un ve toz mayayı birbirine karıştırıp, diğer malzemeleri de ekledikten sonra karışımı yoğurun. Hamuru mayalanması için 40-45dk dinlendirin. Elde ettiğiniz hamurdan küçük parçalar koparıp merdane ile açın. 2 adet açılmış hamuru üst üste koyup içine dilediğiniz malzemeyi ekleyin. Rulo şeklinde sarın ve rulo olan hamurunuzu ters taraflara doğru birkaç kez çevirip iki ucunu da birleştirin. Hamurları tepsiye dizdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 20-25 dk kadar fırında pişirin.
Afiyet olsun!
Read more »

About

Search This Blog