Kadınbudu Köfte



Malzemeler:

500 gr kıyma
Yarım çay bardağı pirinç
2 yumurta
1 adet kuru soğan
tuz
karabiber
un







Yapılışı:

- Kıyılmış soğanları kıymanın yarısıyla birlikte kavurun.
- Kıyma kavrulurken bir yandan da pirinçleri suda haşlayın. Pirinçler haşlandıktan sonra kavrulmuş kıymanın içine çiğ kıymayla birlikte ekleyin. yumurtalardan birinin sarısını da ekleyip, tuz ve karabiberini ilave edin.
- Daha sonra ayrı bir kapta diğer yumurtayı ve kalan yumurta akını karıştırın.
- Şekil verdiğiniz köftelerinizi önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp yağda kızartın.

Afiyet olsun!
Read more »

Karnabahar Salatası




Malzemeler:

Yarım kg karnabahar
Dilimlenmiş yeşil zeytin
Közlenmiş biber
Kornişon turşu
tuz
zeytinyağı
limon







Yapılışı:

- Karnabaharları tuzlu suda 15-20dk haşlayın.
- Haşlanmış karnabaharları bir kaba alıp üzerine biraz zeytinyağı ve limonsuyu gezdirin. Daha sonra biber, turşu ve zeytinlerle süsleyin.

Afiyet olsun!
Read more »

Islak Kek












Malzemeler:

3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
2 su bardağı un
kabartma tozu


Yapılışı:

- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra sırayla yağ, süt ve kakaoyu ekleyip çırpmaya devam edin. Yaptığınız karışımdan 1 su bardağı ayırın.
- Un ve kabartma tozunu da ekleyip 175 derece sıcaklığındaki fırında 40 dk kadar pişirin. Kek pişince üzerine ayırdığınız karışımı dökün ve en son istediğiniz malzeme ile süsleyin.
Read more »

İrmik Helvası



Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
sıvı yağ ya da tereyağ
yarım çay bardağı fıstık (miktarı isteğinize bağlı)











Yapılışı:

- Fıstıkları ve irmiği aynı anda yağda kavurun.
- İyice sarardıktan sonra üzerine şekeri ekleyip yavaş yavaş sütü ve suyu dökün.
- Kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını iyice kısıp kapağını kapatın.
- Pişip pişmediğini sürekli kontrol edin. Piştikten sonra demlenmesi için tencerenin üstüne bir bez serip yarım saat bırakabilirsiniz. En son üzerini çekilmiş fıstık ve hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
Read more »

Tavuklama


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
2 adet bazlama
soğan
biber
tuz
karabiber
kekik
kırmızı biber
kornişon
rende kaşar





Yapılışı:

- Tavukları küp küp doğrayın.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberi yağda biraz kavurun.
- Üzerine tavukları ekleyip kavurmaya devam edin. Pişmeye yakın tuzu ve baharatlarını da ekleyin.
- Bazlamayı ikiye bölüp, her bir parçayı enlemesine ortadan kesin. Kestiğiniz parçanın arasına yaptığınız tavuk soteden biraz koyup, rendelenmiş kaşar ekleyip bazlamayı kapatın. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
- Hazırlamış olduğunuz bazlamayı arkalı önlü tavada ısıtın.
- Daha sonra üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ben kornişon ve közlenmiş biber kullandım.
Read more »

Kakaolu Elmalı Kek



Malzemeler:

3 yumurta
3 adet orta boy elma
2/2,5 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
beyaz çikolata sosu
kakao





Yapılışı:

- Yumurta ve şekeri iyice çırpın. Daha sonra süt ve yağı ekleyip yine çırpmaya devam edin. En son un, kabartma tozu, tarçın, kakao ve vanilyayı da ekleyip çırpın.
- 2 elmayı küp küp doğrayıp, yağladığınız kek kalınının üstüne biraz toz şeker serptikten sonra elmaları döşeyin. Onun üstüne kek harcını boşaltıp, altlara kadar iyice yayıldığından emin olun.
- Diğer elmayı da yarım ay şeklinde doğrayıp, kek harcının üstüne dilediğiniz şekilde dizin. 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dk pişirin. (Fırınınızın pişirme süresine göre ayarlayabilirsiniz)

İSTEĞE BAĞLI OLARAK;

- Kek piştikten sonra, beyaz çikolata sosu hazırlayıp üzerine dökün ve istediğiniz malzeme ile süsleyin. ben süsleme malzemesi olarak çekilmiş antep fıstığı ve ceviz kullandım..

Afiyet olsun!
Read more »

Yeşil Zeytinli Baharatlı Tavuk


Malzemeler:

2 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
2 adet yeşil biber
2 çorba kaşığı dilim yeşil zeytin
sıvıyağ
pul biber
tuz
karabiber
kekik
kaşar rendesi







Yapılışı:

- Tavukları şeritler halinde doğrayın.
- Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp, doğranmış biberlerle birlikte sıvıyağda biraz kavurun. (Biberler ve soğanları tam pişirmeyin.)
- Daha sonra tavukları ekleyin. Yağda biraz kavurduktan sonra baharatlarını da ilave edip tavanızın ağzını kapatın. Kısık ateşte 10-15 dk pişirin.
- En son zeytinleri ekleyip 5 dakika daha pişirin.
- Yemeğiniz hazır olduktan sonra üzerine kaşar rendesi serpin.
- Makarna ya da pilavla servis yapabilirsiniz..

Afiyet olsun!!
Read more »

Patates Oturtma


Malzemeler:

5 adet orta boy patates
1 adet soğan
2 adet çarliston biber
3 çorba kaşığı doğranmış domates ve
dilediğiniz kadar kıyma (isteğe bağlı)
tuz
pul biber
sıvı yağ




Yapılışı:

- Patatesleri fotoğraftaki gibi doğrayın. Teflon bir tencerenin dibine dizin. Üzerine doğranmış soğanları ekleyin.
- Biberleri (çiğ olarak) ve domatesleri en üste ekleyin. Eğer kıyma koyacaksanız kavrulmuş olarak ekleyin.
- Sıvıyağı malzemelerin üzerinde gezdirip baharatlarını ekleyin.
- Bir su bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte 20-25dk pişirin. Eğer pişirme sırasında yemek suyunu çektiği halde hala pişmemişse biraz daha su ekleyin..

Afiyet olsun!
Read more »

Pratik Yoğurtlu Çorba (Yayla)


Malzemeler:

5 Çorba kaşığı yoğurt
2,5 Çorba kaşığı un
3/4 Çay bardağı şehriye ya da pirinç
1 yumurta
su
tuz
nane






Yapılışı:

- Yoğurt, un ve yumurtayı koyu bir sıvı olana kadar karıştırınız.
- Ayrı bir tencerede şehriyeleri ya da pirinci pişene kadar haşlayınız.
- Yoğurt, un ve yumurta karışımının üstüne 5 su bardağı su ekleyiniz. Gerek görürseniz suyun miktarını arttırınız.
- Kaynayana kadar karıştırdıktan sonra haşlanmış pirinçleri ya da şehriyeleri ekleyip, ateşin altını kısınız.
- 10 dakka kendi kendine kaynadıktan sonra üzerine nane yakabilir ya da naneyi içine direk ekleyebilirsiniz. (Tuzunu yemeği ateşten aldıktan sonra ekleyiniz.)

Afiyet olsun!
Read more »

About

Search This Blog